Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Videó a vakoknak

2022.06.28., kedd. | Friss hírek

A  Youtube-on a sok millió videó között számtalan értékes rövidfilm található. Olyanok, amelyek hozzájárulnak a kikapcsolódáshoz, új információkhoz juttatnak, gyakorlatias ismereteket adnak át. Sajnos, mi látássérültek a filmekben található információk nagy részét nem tudjuk feldolgozni a látás hiánya miatt. De ez a helyzet orvosolható olyan leírások készítésével, amelyek a rövidfilmekben látható képsorokról készülnek. Ilyen leírások találhatók sokféle témában a https://app.videoforblind.com/latest-videos oldalon.

Ha a weblapon kiválasztott egy videót, akkor elolvashatja a rövidfilmben szereplő személyek és a helyszínek leírását.

A narráció automatikus lejátszása esetén először jelenetenként elolvashatja, hogy  mi történik abban a jelenetben, majd megnézheti az adott jelenetet a videóban. Ezután léphet a következő jelenetre. Így jelenetenként végignézheti, hogy mi történik  a videóban. Olyan az egész, mintha egy látó baráttal nézné a videót, aki egy-egy jelenetnél elmeséli, hogy mi látható a rövidfilmben.

Jelenleg több mint 50 videóról van leírás a honlapon, sok különböző témában. Előfordul, hogy a videó címe angol szavakat tartalmaz, de annak leírása mégis magyar nyelvű.

A weblapon található leírásokat látássérültek kérték, és önnek is van lehetősége egy-egy Youtube videó leírását kérni. Ezt megteheti a fenti honlapon, egy Gmail-es postafiók felhasználásával, vagy a következő E-mail címre írott levélben:
feedback@videoforblind.com
Megadhatja egy-egy videó konkrét Url címét vagy akár egy témakört is, amelyről ismereteket kíván szerezni.  A  leírásokat önkéntesek készítik, díjmentesen.

Szeretettel biztatjuk, hogy ismerje meg, és vegye igénybe ezt a szolgáltatást!

A  Videó a vakoknak csapata

Share This

Share this post with your friends!