Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Részt vettünk az „Akadálymentesített idegenvezetés” című programon

2021.10.01., péntek. | Friss hírek

Akadálymentesített idegenvezetés címmel zajlott program kedden délelőtt a Rác utcában a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében. A társadalmi érzékenyítés jegyében zajló rendezvényen hunyadis diákok közösen vettek részt kézműves foglalkozásokon és látogattak műemlékeket fogyatékos emberekkel, közös élményeket átélve.

A közös cselekvésen keresztül megélt értékek megtapasztalása volt a célja az Akadálymentesített idegenvezetés című programnak, amelyen középiskolás diákok és fogyatékossággal élők együtt vettek részt.

Diákok és fogyatékossággal élők együtt vettek részt kedden az Akadálymentesített idegenvezetésa című programon. A látás-, a hallás- és az értelmi sérültek a hunyadis diákokkal párokat alkotva vehettek részt kézműves foglalkozásokon, vagy látogathatták meg a város egyik legfontosabb kulturális örökségét jelentő Rác templomot. A csoportok meglátogatták a Rác utcai Kézművesek Házát is, ahol megismerkedhettek a magyar népművészet műemlékeivel és kézműves technikáival.

 

Horváth Gergely, Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetője elmondta, hogy szakmai programjuk a társadalmi érzékenyítést célozza meg és kifejezetten a középiskolás korosztálynak szól. A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium egy osztálya jött el az eseményre, hogy találkozzon az Esélykör tagjaival, a különböző fogyatékosügyi szervezetek csoportjaival. „A program legfontosabb célja, hogy az egészséges fiatalok és a fogyatékkal élők megtapasztalják a közös cselekvésen keresztül megélt értékeket” – hangsúlyozta Horváth Gergely.

Forrás: székesfehérvár.hu

Share This

Share this post with your friends!