Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Projektnyitó sajtótájékoztató a Hatpöttyös Étteremben

2014.09.10., szerda. | 1.4.3 "Illünk és beilleszkedünk" csapata

„Illünk és beilleszkedünk!”

Projektnyitó sajtótájékoztató a Hatpöttyös Étteremben   

 
„Illünk és beilleszkedünk!” címmel indít innovatív, kísérleti foglalkoztatási programot a székesfehérvári kistérségben a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) és a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány (CICE). A konzorciumi partnerségben, az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt hetven megváltozott munkaképességű ember számára nyújt OKJ-s képzéseket, és segítséget abban, hogy újra munkát találhassanak.

A szerda délelőtti projektnyitó rendezvényen részt vett dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere. Köszöntőjében úgy fogalmazott: bár az „Illünk és beilleszkedünk!” projekt nem önkormányzati támogatással valósul meg, Székesfehérvár mindenképpen üdvözli és támogatja a kezdeményezést, hiszen a város kötelessége a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának elősegítése, és ez a program pontosan erről szól.

1
Szokó Zsolt
, a LÁRKE elnöke, a projekt esélyegyenlőségi felelőse köszönetet mondott az önkormányzatnak azért, hogy a város segített áthidalni a projekt elején kialakult átmeneti finanszírozási nehézséget. A program kapcsán elmondta: az egyesület az elmúlt időszakban tudatosan pozicionálta újra a tevékenységét, mivel rájöttek arra, hogy a különféle fogyatékossággal élők az élet számos területén azonos problémákkal küzdenek. Éppen ezért a LÁRKE mindent megtesz, hogy az érintettek minél szélesebb rétegét érje el projektjeivel: így például az „Illünk és beilleszkedünk!” program sem csak látássérültek számára kínál lehetőségeket, hiszen a megváltozott munkaképességűek sokkal szélesebb rétegét célozza meg.

2
Gyergyói Ildikó projektmenedzser (LÁRKE) egyebek mellett arról adott tájékoztatást, hogy a képzésben résztvevők milyen juttatásokra számíthatnak, hiszen a projektnek ez is fontos eleme. Elmondta: a képzés teljes időtartama (10 vagy 11 hónap) alatt folyósított képzési támogatás összege 77.000 forint havonta
, amiből 61.600 forint kerül képzési hónaponként kifizetésre. A tanulmányok sikeres befejezését követően pedig a képzési hónaponként – a jogszabályoknak megfelelően – visszatartott 15.400 forintot egy összegben fizetik ki. Ezen kívül a projekt résztvevőinek utazási költségtérítést, valamint napi egy alkalommal hideg étkezést biztosítanak. 

zu 
A nyitórendezvényen Hortolányi Zsuzsa szakmai vezető (LÁRKE) ismertette a projekt alapvető céljait. Kiemelte, hogy a képzést megelőzően a LÁRKE szakemberei felmérik a jelentkező képességeit, készségeit, munkatapasztalatait és munkavállalási elképzeléseit, hogy a legmegfelelőbb képzésbe irányíthassák a jelentkezőket. Hangsúlyozta, hogy a projekt elsődleges feladata nem a munkaerő közvetítés, hanem az, hogy az akkreditált képzések és különféle mentális tréningek elvégzése után a résztvevők erőt és lehetőséget kapjanak arra, hogy ismét munkát vállalhassanak.

Névtelen-1

A projekt megvalósításában konzorciumi partnerként részt vevő Civil Centrum Közhasznú Alapítvány szakmai vezetője, Farnady Judit örömét fejezte ki, hogy Székesfehérváron megvalósulhat egy ilyen program.  Mint mondta: a CICE korábbi években kialakított stratégiájába jól illeszkedik a projekt, mind a munkaerőpiaci, mind pedig a szervezetfejlesztési lehetőségek miatt. Nem utolsó sorban azért, mert a képzések résztvevőinek munka kipróbálási lehetőséget is biztosít a projekt, ami folyamatos együttműködést igényel a munkáltatókkal.

<< Vissza
 

Share This

Share this post with your friends!