Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Otthonfelújítási támogatás már akadálymentesítésre is igénybe vehető

2021.10.01., péntek. | Friss hírek

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a fogyatékos személyek szempontjából kedvezően módosultak a Gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásának szabályai. A mi szempontunkból a legfontosabb változás, hogy a támogatással megvalósítható beszerzési és felújítási munkák listája kiegészült a fogyatékos személyek számára a lakás akadálymentesítését biztosító munkálatokkal.

Az új szabályokkal kapcsolatosan Gulyásné dr. Bölkény Ágota jogtanácsos munkatársunk által készített részletes tájékoztatót az alábbi linken olvashatjátok:

https://www.mvgyosz.hu/hirek-hu/mostantol-nem-csak-a-mozgaskorlatozottak-kaphatnak-tamogatast-akadalymentesitesre/

A látássérült személyek számára akadálymentesítést jelentő beszerzések és szerelési munkálatok listája, melyet az EMMI felkérésére az MVGYOSZ állított össze rehabilitációs tanárok bevonásával, itt érhető el:

https://www.mvgyosz.hu/wp-content/uploads/2021/09/otthonfelujitasi-tamogatas-akadalymentesites-lista-MVGYOSZ.pdf

Kérjük, hogy figyelmesen olvassátok el a cikket, ide értve a Magyar Államkincstár weboldalán található és a mi cikkünkben meghivatkozott részletes tájékoztatót, illetve az akadálymentesítési munkálatokat felsoroló listát is, illetve legyetek szívesek azt minden lehetséges fórumon terjeszteni a tagság körében.

Amennyiben a támogatás rendszerével, vagy kifejezetten az akadálymentesítési munkálatokkal kapcsolatosan kérdésetek merül fel, kérjük, hogy azt nekem írjátok meg E-mailben. Azt is kérjük, hogy jelezzétek nekem legkésőbb szeptember 29-éig, hogy igényelnétek-e egy részletes online tájékoztatást és felkészítést a témában. Amennyiben erre többektől felmerül az igény, igyekszünk ezt mielőbb megszervezni részetekre.

Köszönettel és üdvözlettel:

Németh Orsolya

szakmai vezető

Share This

Share this post with your friends!