Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Nagykorúvá válva, avagy a szervezet fejlődése

2022.09.12., hétfő. | Friss hírek, Rólunk írták

„A köldökzsinórt nem a gyerek vágja el, azt a szülőnek kell megtenni…” Hernádi Judit.

Az évezredváltást követően, jézuskorúan ért a felszólítás: „légy a látássérültek helyi vezetője”!

A Balatoni út lakásának kisszobájából közösen indultunk utunkra. Töprengtünk, miként lehetne másként csinálni a vakügyet, majd gyorsan rájöttünk, különutas szerveződést indítunk.

Tucatnyi látássérülttel a „Gödörből” folytattuk.

Megszülettünk. Bíztattak minket, bátorítottak, tanácsokkal láttak el bennünket. Rövidesen városvezetők közreműködésével irodához jutottunk. A céljainkat és feladatainkat kezdtük tudatosan megfogalmazni, kerestük az újabbnál újabb lehetőségeket. Barátokat nyertünk és veszítettünk. Partnerségeket építettünk és csatlakoztunk civil elképzelésekhez.

Fejlődtünk. Gyarapodott tagságunk, sokasodtak programjaink, megnőtt a költségvetésünk.

Hamarosan az országos szövetségünk hálózatához csatlakoztunk, majd inkább munkatársaink, önkénteseink és külső szakértők bevonásával fejlesztettük egyesületünket.

A számtalan szakmai esemény mellett üdülhettünk a Balatonnál a Szelidi és a Velencei tónál, kirándultunk Tatán, Gánton, Kisgyónban, Siófokon. Barangoltunk Bakonybél, Mór, Vajta, Súr, Orondpuszta környékén.

Támogatóink segítségével jártunk Esztergom-Párkány, Budapest-Városliget, Debrecen-Nagyvárad és számos más, csodálatos, hazai környezetben.

Élményekkel gazdagodtunk.

Közösséget építettünk, érzékenyítettünk, akadálymentesítettünk és a környezetünk szemléletmódját igyekeztünk formálni.

Megerősödött szervezetünk. Jelentősebb EU források következtében, ciklikusan, 2010 és 2013 környékén kiemelkedő szolgáltatásokat biztosítottunk.

Működtettünk jogsegélyszolgálatot, kulturális és más szórakozási lehetőségeket szerveztünk, adományokat osztottunk. Fesztiváloztunk, egyéb speciális sportrendezvényeken vettünk részt.

Népszerűsítettük missziónkat.

Mára felnőtt a szervezetünk. A nagykorúságunk egy korszaknak a befejeződését jelzi. Az egyik szakasz vége rámutat egy következőnek a kezdetére.

A mögöttünk álló 18 év tapasztalatait próbáljuk felhasználni. Az új világ új és még újabb tudást igényel tőlünk.

Képességeink, erényeink, szervezeti kultúránk megteremtheti részünkre és másoknak is a boldogulást. A demokratikus értékekbe vetett hitünk és az alkalmazkodóképességünk a változásokhoz meghozhatja az eredményeket, hogy tudunk megújulni.

Adjuk meg a bizalmat azoknak a személyeknek, akik hisznek a fenti sorokban, akik szeretnének és meg akarnak ennek felelni, akik felelősséget éreznek a szervezetünk jövőjéért és a látássérült emberek jóllétéért!

Szokó Zsolt

 

Nyilatkozatom csatolva

Nyilatkozat

Alulírott, Szokó Zsolt (szül.: Székesfehérvár, 1969.02.04.; an.: Bencsik Margit; lakcím: 8000 Székesfehérvár, Batthyány köz 10.), mint az „A fény túlsó oldalán…” Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) székhely: 8000 Székesfehérvár, Jancsár u. 11., adószám: 18494967-1-07,   az egyesület legfőbb döntéshozója (közgyűlés/ennek hiányában vezető tisztségviselők/elnökség) felé az alábbi nyilatkozatot teszem.

Hivatkozva a LÁRKE 2016. április 16-án született, 10/2016.04.16. sz. választóközgyűlési határozatában szereplő, a személyemre vonatkozó döntésre, a választott tisztséget a lejárati időszakon túl  nem vagyok képes ellátni.

Indokolás:

Az egyesület elnöki tisztségét egészségi állapotom rosszabbodása (halláscsökkenés fokozódása) miatt nem tudom felelősen végezni, ezért azt nem kívánom a továbbiakban, az ötéves elnökségi cikluson túl betölteni.

Hivatkozás:

A veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) kormányrendelet 6. § (4) bekezdése.

Kérem döntésem tudomásulvételét!

Székesfehérvár 2021. március 26.

Tisztelettel:

Szokó Zsolt

Share This

Share this post with your friends!