Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Megújult Vakok Kertje

2019.05.07., kedd. | Friss hírek

Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy május 1-jével hivatalosan is megnyitott a megújult városligeti Vakok Kertje.

A teljesen felújított kert a korábban megszokottak szerint gondnoki felügyelettel várja nyitvatartási időben látássérült vendégeit és ép látású kísérőiket.

Érkezéskor a kapunál kell csengetni, ezt követően a gondnok engedi be a látogatókat.

Nyitva tartás:
május 1-je és augusztus 31-e között: 12:00-20:00
szeptember 1-je és október 31-e között: 12:00-18:00
november 1-jétől zárva

A kert hétfői napokon zárva tart.

A nyitva tartás rendje ünnep- és munkaszüneti napok esetén változatlan.

A Városliget Zrt. kártyás beléptető rendszer kiépítésével lehetőséget biztosít arra, hogy a gondnok munkaidején és a nyitvatartási időn kívül is lehessen használni a kertet. A beléptető kártyákat a vak és gyengénlátó emberek nevelési-oktatási, rehabilitációs és gondozó intézményei, civil szervezetei, közösségei kapják meg, melyek szabadidős-, kulturális- és sportrendezvények, klubfoglalkozások és egyéb események megrendezésére igénybe vehetik a létesítményt.

A kártyákat az MVGYOSZ fogja átadni az érintett szervezetek részére, amivel egy időben tájékoztatja őket azok használatának módjáról és feltételeiről. A beléptető kártyák sorszámozottak és alkalmasak arra, hogy használatukat az erre szolgáló online rendszerben nyomon lehessen követni. A kártyákon található QR-kód lehetővé teszi a Vakok Kertjével szomszédos vizesblokk kinyitását és használatát.

Bízunk benne, hogy a megújult Vakok Kertje a korábbiaknál lényegesen jobban szolgálja majd a látássérült látogatók igényeit és kényelmes, kulturált lehetőséget teremt a pihenésre, kikapcsolódásra.

dr. Nagy Sándor
elnök
Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

Share This

Share this post with your friends!