Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020

2019.11.11., hétfő. | Informatikai szolgáltatások

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek új, 2020-as főverziója. Mindhárom program teljeskörű magyar nyelvi támogatással bír és másfél havonta fog frissítéseket kapni, ahogyan azt a 2019-es szoftver verzióknál már megszokhatták a felhasználók.

A JAWS és a Fusion 2020 egyik legjelentősebb újdonsága, hogy immáron lehetővé teszik több nyelv telepítését is. Az amerikai angol nyelv mindig telepítésre kerül, emellett pedig tetszőleges számú támogatott nyelv választható ki a felhasználó igénye szerint. A telepített nyelvek között bármikor könnyedén lehet váltani a menürendszeren keresztül. Ez a lehetőség elsősorban azok számára hasznos és javasolt, akik több nyelven is használják a Windows-t és/vagy a különféle alkalmazásokat. Az OCR szolgáltatás által használt felismerő motor, az OmniPage frissült a 20-as verzióra, ezáltal pontosabbá téve az optikai karakterfelismerést. Ha az igény szerinti beszéd funkció aktív, akkor már tetszés szerint ki- bekapcsolhatók a JAWS hangjai. A Windows 10 alatt futó ún. univerzális alkalmazások használhatósága is sokat fejlődött azáltal, hogy bevezetésre került egy új kurzorfajta. Ez kiváltja az érintő kurzor használatát és ugyanolyan módon érhető el, mint a JAWS és a láthatatlan kurzor. A webes űrlapok vezérlőelemeinél jelentősen csökkent a szövegismétlés mind a beszédben, mind pedig a Braille-kijelzésben. Az internetes böngészés során jóval kevesebb felesleges üzenet hangzik el egy-egy vezérlőelemre történő navigáláskor. Most már a virtuális kurzor külön-külön az egyes lapfüleken is ki- és bekapcsolható a Google Chrome webböngészőben. Így a JAWS megjegyzi és be is jelenti, ha a Chrome egyes böngésző fülein ki- vagy bekapcsolta a virtuális kurzort. Mostantól konfigurálható, hogy a JAWS megjelenítse-e a vezérlő karaktereket a Braille-kijelzésben vagy sem. Alapértelmezetten szűrésre kerülnek a különféle vezérlőjelek. Frissült a Harpo meghajtó programja, ezáltal támogatottá vált az új BraillePen 14 Braille-eszköz is. Komoly optimalizáláson ment át a ZoomText, ennek köszönhetően a korábbi változatokhoz képest sokkal gyorsabbá és stabilabbá vált a 2020-as verzió. Mostantól a ZoomText a 64 bites Windows rendszereken 64 bites alkalmazásként fut, ezzel jelentősen növelve a teljesítményt. Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, érhetők el.

JAWS 2020

  JAWS 2020.1910.54 – 2019 Október JAWS for Windows 2020 Professional Online telepítő letöltése

 
 
Offline telepítő: ZoomText 2020 Professional Offline telepítő letöltése

Fusion 2020

A Fusion 2020.1910 letöltési linkjei: Online telepítő: Fusion 2020 Online telepítő letöltése

 
 
Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított egyéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán:  http://akadalymentes.magyarorszag.hu Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz. Elérhetőségeink az alábbiak: Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: helpdesk@infoalap.hu. Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.
 
Forrás: infoalap.hu

 

Share This

Share this post with your friends!