Magyar-román együttműködés

2012.11.10., szombat | Rólunk írták

Projektbemutatót tartottak “A látássérültek integrációjáért” címmel november 7-9 között a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) irodájában Székesfehérváron, valamint a tanácskozás helyszínét biztosító gánti Fecske Palotában.

A látássérültek rehabilitációját szolgáló program a Nemzeti Civil Alap 800 ezer forintos támogatásával jöhetett létre a magyar-román civil szervezetek szakmai együttműködésének fejlesztése érdekében.

Előadást tartottak: Prónay Beáta, az Eötvös Loránd Tudományegyetem gyógypedagógusa; Nyikes Fatime, a Budakörnyéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének elnöke, szociális munkás és Márton Zoltán, a Fejér Megyei Esélyek Háza igazgatója.

Az előadások a projekt indításáról, valamint az NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma által támogatott program részletes bemutatásáról szóltak. A magyarországi megvalósításban résztvevő stakeholderek (a munkafolyamat főszereplői) és szakmai előadók tájékoztatói mellett a Nagyváradról érkezett Bihar és Szilágy Megyei Vakok Egyesületével való együttműködés rövid, közép- és hosszú távú terveinek ismertetése is napirenden szerepelt.


Szerző: Garamvölgyi Annamária
Forrás: “Vakok Világa” 2008 december

Share This

Share this post with your friends!