Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Kutyasuliban jártunk

2017.06.08., csütörtök. | Vakvezető kutyákról

Kutyasuliban jártunk

A Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) által működtetett Vakvezetőkutya-kiképző Iskola munkatársaihoz indultunk 2017. június 06.-án. A LÁRKE kisbuszával 9 fő és két vakvezetőkutya utazott Csepelre.

A kora nyári hőségben a szakmai team taggjai bemutatták részünkre az intézményt, ismertették a képzés menetét, tanácskoztunk a kutyatartásról.

Új benyomásokkal, szakmai tapasztalatokkal térhettünk a közeli ebédlőbe étkezni. Fehérváron, a fagylaltozást követően a vihar vetett véget a kirándulásunknak.

Az irodavezetőnk, Marcsi így ír az élményeiről:

„A LÁRKE elnökség tagjai, munkatársai és önkéntesei ma szakmai nap keretében a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Csepeli Vakvezető Kutyakiképző Iskoláját látogatták meg. Nagyszerű élményben volt részünk. Az iskola vezetője Schiff Mónika bemutatta a telepet, elmondta hogyan és milyen utat jár be a kutya míg a gazdájához kerül. Láthattuk Enikő és Radar együttműködését a tanpályán.

Az ismeretszerző kirándulásra elvittünk egy lelkes önkéntest is, aki türelmesen várja új társát. Zoli már beadta igényét egy vakvezető kutyusra, izgalommal várjuk melyik labradort kapja meg.

A látogatás alatt én is új szerelemre leltem, Grace a zsemleszínű labrador kislány székesfehérvári nevelőszülőktől tegnap került a telepre.

Ma sok információt kaptunk ezekről az állatokról, a kiképzők munkájáról, lehetőségeikről. Köszönet az iskola vezetőségének és dolgozóinak, hogy beleláthattunk életükbe kicsit. Ősszel szeretnénk ezt a vendéglátást viszonozni, amikor ti jöttök hozzánk!

Ha kedvet kaptatok és szeretnétek többet tudni az iskoláról és az itt folyó munkáról megtalálod ezen a linken: http://www.mvgyosz.hu/kutyaiskola

Üdvözlettel:

M. Papp Mária”

Share This

Share this post with your friends!