Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Kérés – valódi és azonnali rezsivédelemért

2022.08.23., kedd. | Friss hírek

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Elnöke az alábbi megkeresést kapta a  Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Elnökségétől.

„ Több százezer mozgáskorlátozott ember és szervezeteik, valamint az őket kiszolgáló intézmények anyagi ellehetetlenülésének megelőzése érdekében fordulok hozzád és kérem együttműködésed.

Közös és azonnali fellépésre van szükség, mert a kormány a 295/2022. (VIII. 9) Korm. rendelettel a súlyosan fogyatékos emberek nagy többségét cserbenhagyta. 2022 augusztusától a magánszemélyeken kívül a fogyatékossággal élő emberek civil szervezetei, valamint az általuk fenntartott szociális alap- és szakellátást nyújtó, köznevelési és egészségügyi intézmények sem fogják tudni a megemelt rezsiszámláikat kifizetni. Érdemi változást kell elérnünk a rezsidíj támogatása, kompenzálása és a normatív ellátások megemelése érdekében. A kormányzatra a cél elérésének érdekében minden eszközzel nyomást kell gyakorolnunk, ezért petíciót indítunk.

Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy a súlyos fogyatékossággal élő emberek és hozzátartozóik, valamint a fogyatékos emberek szervezetei kiálljanak a jogaikért. Az érdekvédelem nyomását most kell fokozni az eredményesség érdekében.

Ha egyetértesz törekvéseinkkel, úgy arra kérlek, hogy szervezeted nevében aláírásoddal támogasd online módon, mely az alábbi linken érhető el:   https://www.peticiok.com/valodirezsivedelem 

Előre is köszönöm a segítő közreműködésedet!

Budapest, 2022. augusztus 19.

Baráti üdvözlettel:

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Elnöksége

-A petíciót bárki kitöltheti, akinek fontos a rezsivédelem!

LÁRKE irodánkban személyesen is aláírható ügyfélfogadási napokon (8000 Székesfehérvár, Jancsár u. 11. szám alatt.)

(Forrás: MVGYOSZ e-mail; MEOSZ honlapon: http://www.meosz.hu/blog/alairasgyujtest-inditottunk-a-valodi-es-azonnali-rezsivedelemert/  )

Share This

Share this post with your friends!