Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Informatika-oktatás az Óbudai Egyetemen Online, Távoktatás módszerrel

2022.01.22., szombat. | Friss hírek

A fogyatékossággal élők integrációjának egyik legfontosabb feltétele az informatikai írástudás. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Kiberfizikai Rendszerek Intézetén 2022. február 8-tól kezdve térítésmentes felkészítő tanfolyamokat szervezünk látássérültek részére, online, távoktatás módszerrel.

Online konzultáció minden kedden, vagy csütörtökön 9 órától, Skype és Messengeren keresztül. A távoktatás másik része, e-mail-en keresztül a feladatsorok kidolgozása, majd annak kiértékelésével elősegítjük az otthoni felkészülést.

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik a Windows 10 operációs rendszer kezelését, az Office irodai programcsomag népszerű alkalmazásait szeretnék elsajátítani.

A tanfolyam elsősorban az ECDL/ICDL Start megszerzését célozza. A foglalkozások konzultációs jellegűek, tematikája az ECDL/ICDL vizsgaközpont által kiadott tananyag szerint épül fel. A közösen megtárgyalt, egyénileg kipróbált anyagrész mellett lehetőséget biztosítunk az otthoni gyakorlás során felmerült kérdések tisztázására is.

Az ECDL Base moduljai (2 kötelező és 2 szabadon választható):
Kötelező modulok: Számítógépes alapismeretek, Online alapismeretek,
Választható modulok: Szövegszerkesztés, IT biztonság, Táblázatkezelés, Adatbázis-kezelés, Prezentáció, Közösségi Média, JAWS-OCR (optikai karakterfelismerő)/SCR (képernyőolvasó)
Tapasztalataink szerint a célcsoport igényeit, úgy tudjuk legjobban szolgálni, ha a tanárok személyesen is megküzdöttek már akadályokkal, valamint jelentős tapasztalatokkal rendelkeznek az informatikai rendszerek használatában.

A programhoz szakmai felügyeletet a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság biztosít.

Jelentkezés a tanfolyamra, egy kérdőív kitöltésével lehetséges, ahol a szükséges adatokat kérjük. Ez alapján regisztráljuk a résztvevőket. Az adatlapot e-mailben küldjük el a jelentkezőknek.

A beiratkozás határideje 2022. február 6.
Az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni a tanfolyamra:
Email: ecsedi.csaba@uni-obuda.hu
Óbudai Egyetem – Neumann János Informatikai Kar
Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b 1.em. 112. fejlesztőlabor
Ecsedi Csaba informatikus, felkészítő tanár

Share This

Share this post with your friends!