Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

„Illünk és Beilleszkedünk!”

2014.04.29., kedd. | Nem-besorolt

                                                         Túl egy újabb képzési szakaszon

„Használjátok, amit magatokról megtudtatok!” Ezekkel a szavakkal zárta le a LÁRKE „Illünk és beilleszkedünk” programjának újabb szakaszát Sipeki Irén tréner, aki Nickl Gabival együtt a képzési sorozat önismereti szakaszában dolgozott együtt a projekt résztvevőivel….

tovább>>                                                                  Kezdődik a „nagy üzem”

Második szakaszához érkezett a LÁRKE „Illünk és beilleszkedünk” projektjének képzési sorozata. Az október közepén, tíz résztvevővel indított munkaerő-piaci díler képzés mellett a második célcsoport oktatása is elkezdődött, a következő szakasz pedig már az OKJ-s oktatás indítása lesz. Az első képzési napon Hortolányi Zsuzsával, a projekt szakmai vezetőjével beszélgettünk.

tovább>>                                                               Elindult a „második menet”

Egyebek mellett az önismereti kompetenciák fejlesztéséről, konfliktuskezelésről, én-védelmi mechanizmusokról szól a LÁRKE „Illünk és beilleszkedünk!” projektjének november 14-én kezdődött, második képzési szakasza. Az első képzési napon a foglalkozásokat vezető Sipkei Irén gyógypedagógus-pszichológussal beszélgettünk.

tovább>>


               

                    Tanúsítványt vehettek át az „Illünk és beilleszkedünk!” projekt résztvevői

November 13-án délelőtt lezárult a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete által indított „Illünk és beilleszkedünk!” projekt első képzési szakasza. A munkaerő-piaci ismereteket nyújtó képzésben még nem az összes jelentkező vett részt, hanem az a tíz fő, akik speciális ismeretek megszerzése után, a projekt utolsó szakaszában egyfajta mentori tevékenységgel segítik majd társaikat.
A képzési szakasz lezárásaként a résztvevők átvehették az igazoló okleveleket a LÁRKE munkatársaitól – eközben pedig Poleszák Györgyné tréner, pszichológus, a most lezárult képzés oktatója válaszolt néhány kérdésünkre.

tovább>>


„Szeretek új dolgokat tanulni, kipróbálni magam sokféle területen…”

A LÁRKE „Illünk és beilleszkedünk” projektjének leendő résztvevői közül ezúttal Rács Erzsébetet mutatjuk be egy rövid interjúban. Erzsébet a számítógépes adatrögzítői képzésre jelentkezett – elsősorban azért, mert szeret új dolgokat tanulni, új kihívásokkal megbirkózni. És mindeközben felnevelt öt gyereket – ami önmagában is elég komoly kihívás…

tovább>>Elindult a képzés az „Illünk és beilleszkedünk” projekt keretében

Október 13-án zajlott a LÁRKE és a Civil Centrum konzorciumban megvalósuló, „Illünk és beilleszkedünk” kísérleti foglalkoztatási programjának nyitó rendezvénye, amely egyúttal az első képzési nap is volt az 5 szakaszból álló projekt során.A rendezvényen a LÁRKE csapata a program egyik célcsoportjával, 10 fő megváltozott munkaképességű jelentkezővel találkozott. Ők lesznek a projekt úgynevezett „erőforrás dílerei”, akik a program utolsó 200 órájában munkaerő piaci mentorként segítik 60 társuk képzését.

tovább>>


 „Illünk és beilleszkedünk!” 

Projektnyitó sajtótájékoztató a Hatpöttyös Étteremben   

„Illünk és beilleszkedünk!” címmel indít innovatív, kísérleti foglalkoztatási programot a székesfehérvári kistérségben a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) és a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány (CICE). A konzorciumi partnerségben, az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt hetven megváltozott munkaképességű ember számára nyújt OKJ-s képzéseket, és segítséget abban, hogy újra munkát találhassanak.

tovább>>
 


„Illünk és beilleszkedünk!”

A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) és a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány (CICE) innovatív kísérleti foglalkoztatási programja
 

Az elmúlt év végén, a LÁRKE évzáró rendezvényén elhangzott már az a gondolat, hogy a tíz éve alakult LÁRKE munkatársai a jövőben olyan irányban kívánnak tovább dolgozni, ami megteremtheti a fogyatékkal élők számára a közös problémákon alapuló, közös érdekvédelem lehetőségeit. Hiszen fontos észrevenni: a problémák alapvetően közösek. Számtalan olyan élethelyzetet ismerünk, amelynek megoldása egy ép ember számára csak egy pillanat – egy fogyatékossággal élő számára viszont sokszor megoldhatatlan problémának tűnik.

tovább >> 


 Tanulni, társaságban lenni – ilyenkor érzem, hogy én is érek valamit…”

Hamarosan indulnak a képzések a LÁRKE „Illünk és beilleszkedünk” projektjének keretében. Nem ígérjük, hogy minden résztvevőt be tudunk majd mutatni külön-külön – de az első jelentkezővel, Pajor Katalinnal természetesen beszélgettünk egy kicsit.

tovább >> 


  Csapatunk

A LÁRKE és a CICE évek óta dolgozik azon, hogy minden projektünk kapcsán magunk köré tudjuk gyűjteni azokat a szakembereket, akik kitűzött céljaink megvalósításában a leghatékonyabb segítséget tudják nyújtani. Ezúttal is így történt: íme, az „Illünk és beilleszkedünk!” projekt szakmai közreműködői.

tovább >>


  A projektről

 A LÁRKE és a CICE konzorciumban megvalósuló 5 szakaszból álló projektje. A kísérleti program fókuszában a képességek, készségek és az ezeknek megfelelő munka illeszkedése áll. Az énkép munkavállalásra való alkalmassá tétele a mentális támogatáson keresztül. Az illeszkedés (az egyén és képességei, az egyén és munkája) és a munka világába való beilleszkedés.

tovább >>

 

 

Share This

Share this post with your friends!