Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

„Illünk és beilleszkedünk!”

2014.09.09., kedd. | Nem-besorolt

„Illünk és beilleszkedünk!”

A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) és a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány (CICE) innovatív kísérleti foglalkoztatási programja

 

Az elmúlt év végén, a LÁRKE évzáró rendezvényén elhangzott már az a gondolat, hogy a tíz éve alakult LÁRKE munkatársai a jövőben olyan irányban kívánnak tovább dolgozni, ami megteremtheti a fogyatékkal élők számára a közös problémákon alapuló, közös érdekvédelem lehetőségeit. Hiszen fontos észrevenni: a problémák alapvetően közösek. Számtalan olyan élethelyzetet ismerünk, amelynek megoldása egy ép ember számára csak egy pillanat – egy fogyatékossággal élő számára viszont sokszor megoldhatatlan problémának tűnik.

Éppen ezért a LÁRKE – konzorciumi partnerségben a Civil Centrum Közhasznú Alapítvánnyal –útjára indítja az „Illünk és beilleszkedünk!” című innovatív kísérleti foglalkoztatási programot, megváltozott munkaképességű álláskeresők számára, a székesfehérvári kistérségben.

 

A projekt fókuszában a LÁRKE részéről elsősorban a megváltozott munkaképességű emberek

          képességei, készségei és az ezeknek megfelelő munka összhangba hozása,

          énképének munkavállalásra való alkalmassá tétele,

          a munka világába való beilleszkedés

segítése áll. Az egyéni szükségletekre épülő képzéssorozatba 70 fő megváltozott munkaképességű résztvevőt kívánunk bevonni, akik a projektidőszak alatt speciális tréningeken vesznek részt. Emellett OKJ-s képzéseket is szervezünk számukra, valamint lehetőséget biztosítunk a projektben résztvevőknek, hogy megszerzett tudásukat a gyakorlatban is kipróbálják.

Konzorciumi partnerként a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány feladatai:

 a munkaadók érzékenyítése, felkészítése a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására,

 a támogató szakmai csoport hosszú távú együttműködésének megteremtése,

 a projekt kommunikációja, melynek központi eleme a szemléletváltozás elérése.

 

A projekt sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatójára 2014. szeptember 10-én 9.30-kor kerül sor, a Hatpöttyös Étteremben (Székesfehérvár, Piac tér). Köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere. A sajtótájékoztató résztvevői: Szokó Zsolt, a LÁRKE elnöke, Hortolányi Zsuzsa, szakmai vezető – LÁRKE, Farnady Judit, szakmai vezető – CICE.

 

A sajtóanyag letöltése pdf-ben

A projekt (TÁMOP-1.4.3-12/1-2013-0001) a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete és a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány együttműködésében, az Európai Unió támogatásával valósul meg. 

<< vissza

 

Share This

Share this post with your friends!