Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Friss hírek az IKT. világából

2022.03.04., péntek. | Friss hírek

. A COVID az élet számos területén okozott nehézségeket, így a maszk hordása megnehezítette az eszközeink, telefonjaink használatát is. Az Apple reagálva erre a helyzetre, meggyorsította a jelkód-bekérést Face ID használatakor, amikor maszkot kell viselnünk.

Ez még mindig azt eredményezte, hogy a maszkot le kellett venni a készülék feloldásához. Nem érték be azonban ennyivel: tökéletesítették a rendszert, amely teljes mértékben megoldotta a készülékünk zárolásának feloldását maszkviselés esetén is. Önmagukhoz méltóan a maximális biztonság érdekében kizárólag a zárolás feloldására működik, fizetésnél való azonosításkor nem.

Nem alkalmas a személyazonosság igazolására az Apple Pay, a Kulcskarikán használt jelszavak, illetve jelszóval védett alkalmazások használatakor. Ezeket a funkciókat olyankor is használhatja, amikor maszkot, nap- vagy síszemüveget visel, ha beírja az iPhone jelkódját, vagy az Apple Watchot használja az Apple Payhez.

Arról van tehát szó, hogy az Apple Watch tulajdonosok az órájuk segítségével megerősítik, hogy a telefon a közelben van, és az órára kapott értesítéssel a készülék a tulajdonos tudtára adja, hogy az iPhone zárolását feloldották. Amikor maszkban szeretnénk feloldani az iPhone zárolását, akkor az óra megerősíti azt, hogy mi vagyunk a maszk mögött és értesít is minket, hogy feloldotta a zárolást.

Az Apple Watch biztonságos kapcsolata segítségével használhatja a Siri-t, és feloldhatja az iPhone-ját, ha egy akadály, pl. maszk miatt a Face ID nem képes felismerni az ön arcát. A Watch-nak a csuklóján kell lennie, ezenkívül fontos, hogy jelszóval legyen védve és fel legyen oldva.

Az iPhone Apple Watch segítségével történő feloldásának feltételei:
• Face ID-val felszerelt iPhone (iPhone X vagy újabb modell), amelyen az iOS 14.5-ös vagy újabb verziója fut.
• Apple Watch Series 3 vagy újabb modell, amelyen a watchOS 7.4-es vagy újabb verziója fut.
• Az Apple Watch-nak párosítva kell lennie az iPhone készülékkel.
• Az iPhone-on és az Apple Watchon be kell kapcsolni a Wi-Fi és a Bluetooth funkciót. (Nem szükséges Wi-Fi-hálózathoz csatlakozni.).
• Az Apple Watchon jelkódot kell használnia és a csuklóérzékelést be kell kapcsolni.
• Olyan maszknak kell az arcán lennie, amely takarja a száját és az orrát, vagy olyan nap- vagy síszemüvegnek, amely takarja a szemeit.

A Feloldás Apple Watch-csal funkció beállítása
Nyissa meg a Beállítások alkalmazást az iPhone-on.
Navigáljon a Face ID és jelkód menüpontra, majd írja be a jelkódját.
Görgessen le a Feloldás Apple Watch-csal szakaszhoz, majd kapcsolja be a funkciót az óra neve mellett. Ha a csuklóérzékelés nincs aktiválva az órán, akkor felszólítást kap a bekapcsolására.

Az iPhone zárolásának feloldása az Apple Watch segítségével
Győződjön meg arról, hogy felvette a maszkot, nap- vagy síszemüveget, és hogy az Apple Watch a csuklóján van, nem zárolt állapotban.
Ébressze fel az iPhone-t a következő lehetőségek közül bármelyiket használva: annak felemelésével, a képernyőre való koppintással, vagy az oldalsó gomb megnyomásával.
Ezután nézzen az iPhone-ra a feloldásához, majd az iPhone használatbavételéhez csúsztassa felfelé az ujját a képernyő alsó szélétől kiindulva.

Mali Attila

Share This

Share this post with your friends!