Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Felhívás együttműködésre – folytatódik az Ariadné rendszer fejlesztése

2020.02.28., péntek. | Friss hírek

Partnerünk, az Óbudai Egyetem az MVGYOSZ-szel évek óta együttműködve fejleszti az Ariadné elektronikus vakvezető rendszert, ami a taktilis burkolati jelzések kialakítására ígér egy újszerű alternatívát olyan létesítményekben, ahol a hagyományos taktilis jelzések valamiért nem helyezhetőek el. Ez a rendszer magában rejti továbbá azt a potenciált, hogy az elektronikus jeladók révén többlet információkat adjon a látássérült felhasználók számára. A fejlesztőknek és az MVGYOSZ akadálymentesítési ügyekkel foglalkozó munkatársainak számos ötlete van a rendszer fejlesztésével kapcsolatban, azonban kíváncsiak vagyunk a felhasználói igényekre is.

 

Most egy aktuálisan zajló beruházás, egy budapesti bevásárlóközpont építésének apropóján végzünk az Óbudai Egyetemmel közös felmérést annak érdekében, hogy a továbbfejlesztett Ariadné rendszer minél inkább a felhasználói igényekre reagálva segítse a fehérbottal közlekedő látássérült személyek önálló tájékozódását.

 

Kérjük, legyetek partnereink a felmérésben az MVGYOSZ honlapján az alábbi linken elérhető felhívás terjesztésével, hogy minél több fehérbottal közlekedő látássérült személy kitöltse online kérdőívünket az Ariadné rendszer felhasználásával és fejlesztésével kapcsolatosan.

 

A felhívás, mely az online kérdőívhez vezető linket is tartalmazza, itt érhető el.

 

A kérdőívek kitöltésére március 3. kedd éjfélig van lehetőség.

 

Együttműködésetekben bízva üdvözlettel:

dr. Nagy Sándor elnök megbízásából:

Németh Orsolya

társadalmi kapcsolatok referense

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

Share This

Share this post with your friends!