Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Felelős döntés, önzetlen segítség – Vakvezetőkutyák világnapja 2021

2021.04.27., kedd. | Friss hírek

A pandémia miatt már másodszor ünnepeljük virtuálisan a vakvezetőkutyák világnapját. Április 28-án szerdán reggel 9 órakor várunk minden érdeklődőt az MVGYOSZ YouTube-csatornáján egy ünnepi beszélgetéssel!

A vakvezetőkutyák világnapját 1994 óta április utolsó szerdáján ünnepeljük. Az MVGYOSZ az elmúlt években látványos eseményekkel, így többek között jótékonysági sétával, vakvezetőkutyás versennyel és egyéb szórakoztató közösségi programokkal tette emlékezetessé ezt a jeles napot.

A világjárvány miatt sajnos idén sincs lehetőségünk személyes találkozásra hívni a vakvezetőkutyával közlekedő látássérült embereket, családtagjaikat, barátaikat, a kutyák kiképzését segítő önkénteseinket és adakozó kedvű támogatóinkat. Viszont idén is fontosnak tartjuk, hogy hasznos információkkal, érdekességekkel és emlékezetes történetek felidézésével hívjuk fel a figyelmet a vak és gyengénlátó embereket segítő négylábúak és az őket felnevelő önkéntesek áldozatos munkájára.

Április 28-án, szerdán 9 órakor sok szeretettel várunk minden érdeklődőt az MVGYOSZ YouTube-csatornájára egy ünnepi beszélgetésre! A műsor pontos linkjét később tesszük közzé.

A vakvezetőkutya-kiképzőkkel, önkéntes kölyöknevelőkkel és vakvezetőkutyával közlekedő látássérült személyekkel készült beszélgetés a kezdő időpontot követően bármikor visszanézhető lesz. Az ünnepi műsorban szóba kerül többek között a tudatos kutyatartás, megtudhatjuk, mi az, amire az önkéntes kölyöknevelőknek fel kell készülniük, és hogy mire nem lehet felkészülni, megismerjük a vakvezetőkutyát igénylő látássérült emberek motivációit, megemlékezünk a hazai vakvezetőkutya-képzés atyjáról és az önkéntes kölyöknevelők munkáját elismerő díjat is átadjuk. Ígérjük, hogy a beszélgetés nem csak tartalmas lesz, hanem szórakoztató is!

Ünnepeljen velünk!

Forrás: MVGYOSZ.HU

Share This

Share this post with your friends!