Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Bogyó, a vakvezető kutya elvesztette látását, de nem veszíti el gazdáját

2020.05.02., szombat. | Vakvezető kutyákról

Bogyó, a vakvezető kutya már letette a hámot és nyugdíjba vonult. Ezt egészségügyi állapota indokolta. Látássérült gazdája, Ervin így sem mondott le róla, Bogyó gazdájával és kutyabarátjával, a szintén vakvezető Texszel tölti nyugdíjas éveit. A sárga labradort, Bogyót a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola képezte. Örülünk, hogy április 27-ét, a Vakvezető Kutyák Világnapját szerető családjával tölti Bogyó.


Bogyó egész életében hűséges segítőtársa volt Ervinnek, elvezette őt mindenhova, megkönnyítette látássérült gazdája mindennapjait. Az idős labrador évekkel ezelőtt elveszítette látását, így most ő szorul Ervin szerető, odaadó gondoskodására.

„Bogyócska már idős ahhoz, hogy hozzon-vigyen, elég sok műtéten is túl van már, nem nagyon bírja az ilyen jövök-megyek utakat. Nagyon sok mindenen keresztüljött velem, ezért is ragaszkodom annyira hozzá, itt van a legjobb helye mellettem” – mondta el Krekács Ervin az RTL Klub Fókusz-nak.

Bogyó Ervin mellett élvezi a békés nyugdíjas éveket, ahol kutyabarátja is akad, a szintén alapítványunk által képzett 7 éves Tex személyében.

Örülünk, hogy április 27-ét, a Vakvezető Kutyák Világnapját szerető családjával tölti Bogyó.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!

1% adószámuk: 18449149–1–05 Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

A vakvezető kutyák és a gazdik kapcsolata szorosabb, mint egy átlagos kutya-gazdi kapcsolat

Szakmai vezetőnk, Komondi Piroska elmondta, hogy amikor egy vakvezető kutya nyugdíjas korba lép, a legtöbb gazdi, ha erre lehetősége van, maga mellett tartja hűséges, idős barátját, munkatársát, hiszen összenőnek az évek során. Olyanra is van példa, hogy ha a gazdi esetleg nem tudja megoldani idős kutyájának gondozását, akkor ő maga keres a családjában, baráti körében másik olyan személyt, aki nyugdíjas éveire otthont biztosít a kutyának. „Ha ezekre nincs lehetőség, akkor alapítványunk keres olyan családot, ahol boldogan és békességben élhetik nyugdíjas éveiket.” Ez történt Nico esetében is.

A vakvezető kutyáknak világnapja is van, április 27-én, hiszen elképesztően fontos munkát végeznek.

Share This

Share this post with your friends!