Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

Audio-narrációval akadálymentesített mesecsatorna indult!

2018.10.06., szombat. | Akadálymentesítés

Tisztelt érdeklődők!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a PANEX Stúdió 2018. szeptemberétől elindította új, látás- és hallássérült gyermekek számára akadálymentesített mesecsatornáját.

Cégünk több You Tube csatornáján saját gyártású animációs és ún. játékbemutató meséket készít. Megalakulásunk óta az volt a legfőbb célkitűzésünk, hogy olyan könnyen befogadható tartalmú meséket kínáljunk a legkisebbektől az óvodás korosztályig bezárólag, melyek minden kisgyermek, és minden család hétköznapjaiban előfordulhatnak.

Rövid történeteink tanító jellegű konfliktusokat dolgoznak fel, számos hétköznapi ismeretanyaggal bővítve a gyermekek tudását, vagy szókincsét.

Fontosnak tartottuk, hogy az egyenlő esélyű hozzáférés jegyében a fogyatékkal élő gyermekek számára is elérhetőek legyenek a fent említett tartalmak, így MuHa ( „Mutat”-„hall” szavakból képzett mozaikszó) MESE néven hoztuk létre azt a csatornát, ahol szakemberek bevonásával, a hallássérült gyermekek jeltolmács, a látássérült gyermekek pedig audio-narráció segítségével juthatnak még komplexebb élményhez.

A MUHA MESE csatornán tehát más csatornáinkon szereplő meséinket akadálymentesítjük, de célkitűzéseink között szerepel, hogy olyan tartalmakkal is előálljunk, melyek kifejezetten az érintetteket segítheti, érdekelheti.

A MUHA MESE elérhető itt:
https://www.youtube.com/channel/UCic3Q90nHFyka2YXJn10SUA
Valamint nagy örömünkre már az FSZK Nonprofit Kft is felkarolta kezdeményezésünket, így az efiportálon / Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portál/ is:
http://www.efiportal.hu/hir/muha-mese

Bacsa Erika
művészeti vezető

Share This

Share this post with your friends!