Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

A SZÉP Program és a négy érzékenyítő kisfilm bemutatása

2017.10.06., péntek. | Érzékenyítés/Szemléletformálás

A SZÉP (Székesfehérvári Érzékenyítő Program) Székesfehérvár város Megyei Jogú Önkormányzata és több érintett civil szervezet összefogásával valósul meg!

Közös kitűzött célunk a város fiatalságának érzékenyítése fogyatékossággal élő sorstársai irányában. Az együttélés, elfogadás, és egymás segítésének, támogatásának elsajátítása a mindennapokban. Az idén kifejezetten gyermekeknek elkészült négy érzékenyítő kisfilm interaktív, vidám és könnyen érthető segítség lesz a SZÉP programban.

SZÉP program Lux Levente látássérültség

Lux Levente vak fiatalember személyében a látássérültek színes világába leshetünk be. Levente megmutatja nekünk, hogyan tud kortársaihoz hasonlóan internetezni,Youtube-ozni és még saját csatornát is vezetni. Valamint mindezek mellett még  sportolni is a látása nélkül.

A kisfilm az alábbi link alatt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=k-3zv1Ttqqc

SZÉP program Kárpáti Előd hallássérültség

Teljes csend gyermekként? Kárpáti Előd, hallássérült fiatalként mindennapjait a csenddel együtt éli meg. Hallásának hiánya azonban nem akadályozza vele egykorú fiútársai kedvenc  sportjának az űzésében, a futballban. Mindebben segítségére van számára a jelnyelv, ami a  többi gyermek számára  is érdekes, izgalmas kommunikációs forma lehet.

A kisfilm az alábbi link alatt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=cmC74da1hAs

SZÉP program Füri Melinda Down-szindróma

A SZÉP program érzékenyítő kisfilmjeinek egyetlen  lány  szereplője Melinda. A tündöklő, aktív fiatal hölgy Down-szindrómával együtt élve teljesíti az iskolát és űzi megannyi kedvenc hobbiját, többek között az úszást és a kerékpározást. Meli nagyon szeret játszani is és akár otthonában a konyhában édesanyjának  segíteni.

A kisfilm az alábbi link alatt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=D9nf1z7Dcpo

SZÉP program Szecskó Botond mozgássérültség

Botond ugyan nem tud annyit ficánkolni mint ép barátai, a  szemével és egy különleges számítógépes program segítségével megannyi csintalanságra képes…! Botond mozgássérült gyermekként kifejezetten érdeklődő, a játékok mellett a „felnőttes” témájú dolgokra is. Édesanyjával és édesapjával együtt nagyon sok kiránduláson, múzeumlátogatáson vagy egyéb programokon összefuthattok velük.

A kisfilm az alábbi link alatt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=8KEcK5Fv6q8

Share This

Share this post with your friends!