Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

A BlindShell 2-es okostelefon újabb kényelmi funkciókkal bővül

2022.07.04., hétfő. | Friss hírek, Informatika

Nagy örömünkre szolgál, hogy július 1-jén egy sor vadonatúj funkció válik elérhetővé a BlindShell Classic 2 telefonokon. Biztosak vagyunk abban, hogy a frissítés nagymértékben javítja majd a felhasználói élményt, mivel az új funkciók iránti igények maguktól a felhasználóktól érkeztek.

Automatikus éjszakai hangprofil
A használók választhatnak egy „nappali” és „éjszakai hangprofil” közül, melyek érvényességi idejét is módjukban áll beállítani, és ezt követően a telefon automatikusan vált a két hangprofil között. Nincs több zavaró éjszakai hívás vagy értesítés! Nappali vagy éjszakai hangprofilként bármilyen profil választható, beleértve a repülőgépes üzemmódot is. A profilok közötti manuális váltás akkor is működik, ha az automatikus hangprofil funkció be van kapcsolva, ilyenkor a korábban beállított automatikus hangprofil felülíródik a következő váltás időpontjáig.

USB-C külső billentyűzet támogatása
Az USB-C külső billentyűzet működtetésére már korábban is léteztek nem hivatalos megoldások, a BlindShell azonban most úgy döntött, hogy „hivatalossá teszi” a külső billentyűzet támogatását, plusz funkciók hozzáadásával, például a billentyűzet kiosztásának változtathatóságával és a telefon szélesebb körű vezérelhetőségével (nem csak gépelés).

Gépelés beszéd-visszajelzés nélkül
A tesztek során kiderült, hogy vannak olyan felhasználók, akik szívesebben gépelnének a BlindShell billentyűzetén hang-visszajelzés nélkül. Az új funkció három üzemmód közötti választást tesz lehetővé:
– Az összes karakter felolvasása (az eddigi gépelési mód);
– Betűk olvasásának mellőzése (egyéb, a betűktől eltérő karakterek felolvasása);
– Az összes karakter felolvasásának mellőzése
A funkció a Beállításokban, a Karakterek felolvasás írás közben menüpont alatt állítható be.

Wi-Fi hotspot (mobil adatforgalom megosztása)
A funkció lehetővé teszi a mobiltelefon 4G adatforgalmának megosztását más eszközökkel, például laptopokkal, táblagépekkel vagy más, Wi-Fi-t használó telefonokkal. A Wi-Fi felhasználóneve és jelszava beállítható.

Beléptető oldalak támogatása nyilvános Wi-Fi hálózatokhoz
Új funkcióként olyan Wi-Fi hálózatok támogatása került be a telefonba, amelyekhez történő csatlakozáshoz egy speciális weboldalt kell megnyitni. Ilyen Wi-Fi hálózatokkal találkozhatunk például reptereken vagy kávézókban. Ha a telefon ilyen hálózatot észlel, megnyitja a webböngészőt, ahol a felhasználó be tud jelentkezni.

Hozzáférés a bejövő SMS-ekhez hívás közben
Vannak olyan call-centerek, amelyek hitelesítési célból szöveges üzenetet küldenek, a felhasználónak pedig a tovább lépéshez be kell olvasnia a kapott üzenet szövegét a vonalban lévő ügyintézőnek. Az ilyen szolgáltatások lehetővé tétele érdekében került a beérkező SMS aktuális hívás közbeni olvasásának lehetősége a telefon funkciói közé.

Értesítő LED funkció
A BlindShell Classic 2 készülék rendelkezik egy, a kijelző felett elhelyezett, színváltós LED visszajelzővel. Az új funkció lehetővé teszi a gyengénlátó használók számára, hogy a LED visszajelző különböző színei révén értesüljenek a nem fogadott hívásokról, SMS-ekről és egyéb értesítésekről akkor is, amikor a képernyő ki van kapcsolva vagy az akkumulátor lemerülőben van.

Beszéd-visszajelzés (TTS) némítása
Néhány felhasználó igénye az volt, hogy legyen lehetőség a beszéd-visszajelzés teljes kikapcsolására úgy, hogy a telefon egyéb hangjai továbbra is működnek. A funkció a beállítások menüpont alatt kapcsolható be.

Share This

Share this post with your friends!