Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 9.00-17.00, péntek: 9.00-13.00

A fény túlsó oldalán…” – Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE), Székhely / iroda: 8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11. Adószám: 18494967-1-07
LÁRKE logo

2022-ben is folytatódik az országos licenc program

2022.06.28., kedd. | Friss hírek

Továbbra is ingyenesen használhatóak a látássérült embereket segítő szoftverek

Két évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbításra került az ország licenc program, melynek keretében minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült vagy olvasásban akadályozott ember ingyenesen veheti használatba a legnépszerűbb segítő szoftverek magyar nyelvű változatait.

Az érintetteket oktató intézmények, foglalkoztató cégek, részükre szolgáltató szervezetek, valamint az őket segítő szakemberek és családtagok szintén térítésmentesen férhetnek hozzá a JAWS for Windows képernyőolvasó, a ZoomText képernyőnagyító és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek licenceihez.

A 2018-ban indult ország licenc program további két évvel történő meghosszabbításával célunk, hogy minden érintett hozzájuthasson a tanuláshoz, munkavégzéshez, valamint az online tájékozódáshoz és az elektronikus ügyintézéshez nélkülözhetetlen segítő szoftverek legfrissebb verzióihoz. Ez a lehetőség ma a világon összesen három országban áll az érintett emberek rendelkezésére.

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceinek igénylését a http://akadalymentes.magyarorszag.hu weboldalon található egyszerű és akadálymentes űrlap kitöltésével lehet kezdeményezni.

 

Az amerikai Vispero cégcsoport által fejlesztett és az Informatika a Látássérültekért Alapítvány által magyar nyelven elérhetővé tett szoftverek a http://www.infoalap.hu/orszag_licenc  weboldalról tölthetőek le, aktiválásuk az igényléskor e-mailben kapott hitelesítő kóddal végezhető el.

Az a többezer felhasználó, aki az elmúlt években már élt a licencigénylés lehetőségével, jogosult a június végén lejáró licencének meghosszabbítására. Az érvényességi idő további két évvel történő kiterjesztéséhez csupán frissítenie kell szoftverlicencének aktiválását.

Ehhez lépjen a szoftver alkalmazásablakába, és nyissa meg a „Súgó” menüt. Itt válassza a “Licenc” almenü “Aktiválás frissítése…” menüelemét. A megnyíló Aktiválás párbeszédpanelen válassza az “Aktiválás indítása” gombot, majd az „Internet (AJÁNLOTT)“ aktiválási módot. A termék legyen “Timed License”. Ezután a korábban használt hitelesítő kód automatikusan bemásolódik a Hitelesítési szám Szerkesztőmezőbe. Végül nyomja le az ENTER billentyűt a folytatáshoz. A szoftver érvényességi idejének lejárata azonnal 2024. július 1-re módosul.

Amennyiben a kiválasztott szoftver telepítésével vagy használatával, illetve hitelesítésének elvégzésével vagy időkorlátjának meghosszabbításával kapcsolatban informatikai segítségre van szüksége, kérjük, keresse az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ügyfélszolgálatát az alábbi elérhetőségeken:

Vezetékes telefon: +36 (1) 273-3188, mobiltelefon: +36 (70) 295-9288

E-mail: helpdesk@infoalap.hu

Honlap: www.infoalap.hu

Azon érdeklődők számára, akik még nem vették igénybe az ingyenes JAWS, ZoomText és Fusion licenceket, javasoljuk, éljenek ezzel a lehetőséggel! Az ország licenc programból már részesült felhasználóknak pedig további eredményes használatot kívánunk választott segítő szoftverükhöz!

*

Tagjaink segítséget kérhetnek ez ügyben a LÁRKE felsorolt telefonszámain:

–       06/22-318-700,

–       06/30-859-3748

vagy Bogdán István informatikusunktól,: 06/20- 320-3816

Share This

Share this post with your friends!