Meghívó Országos Braille Olvasásversenyre – új időpont

2020.06.12., péntek | Friss hírek

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, az MVGYOSZ Braille Bizottsága támogatásával, 2020-ban is Nyíregyházára invitálja, a Braille kultúra ápolóit és a Braille olvasás szerelmeseit augusztus 28-a és 30-a között.

Az Országos Braille Olvasásversenyt, 2005-ben szerveztük meg első alkalommal, és azóta töretlen lelkesedéssel, hagyományteremtéssel és közösségépítés jelleggel valósítjuk meg, évről évre több versenyző és támogató részvételével.

Minden alkalommal, kizárólag Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei író, költő munkásságát ismerhetik meg a résztvevők, ránk hagyott irodalmi értékeken vagy kortárs alkotásokon keresztül. Megyénk irodalmárokban gazdag, így megismerhetővé vált, Móricz Zsigmond, Osztojkán Béla, Krúdy Gyula, Margócsy József, Sipkay Barna, Jósika Miklós vagy Jósa András ránk hagyott írói munkássága és a versenyzők ujjai alatt megelevenedtek az írások szereplői is. A kortárs írókat is be tudjuk mutatni, hiszen zsűrizte saját írásának részletét Ferenczik Adrienne, Csabai László, Nagy Zsuka és 2020-ban elfogadta a felkérést Kováts Judit író is.

Fontosnak tartjuk, hogy minden alkalommal Braille-ben olvasó zsűritagunk is legyen. Megtisztelte kulturális rendezvényünket jelenlétével, Péter Zsigmond az MVGYOSZ Braille nyomdásza, Kuminka Györgyné gyógypedagógus, a Braille bizottság megalakítója, Németh Tamás Zongoraművész tanár, Rozemberczki Zoltán közgazdász, az MVGYOSZ Braille Bizottságának jelenlegi elnöke, és 2018-ban Bieber Mária gyógypedagógus, a Bevezetés a Braille írás rejtelmeibe című könyv szerzője, aki 2020-ban is a zsűri tagja lesz. A zsűri mindig négy tagból áll, az aktuális író, és a Braille írásban olvasó személyek mellett, fontosnak tartjuk, hogy lakókörnyezetünkben ismert embertársaink is társadalmi felelősségvállalással támogassák az Országos Braille Olvasásversenyt. 2020-ban a zsűritagja lesz még, Kováts Dénes újságíró, valamint Dr. Csiky Nándor a Nyíregyházi Egyetem oktatója, tolmács és a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének önkéntese.

Az Országos Braille Olvasásverseny programja, ahová a felnőttek mellett, a gyerekeket is invitáljuk versenyzőnek!

Augusztus 28. péntek: Érkezés Nyíregyházára a délutáni órákban, a szállás elfoglalása, vacsora és közös játék, az Együtt látók alapítvány támogatásával.

Augusztus 29. szombat: Reggelit követően kellemes sétát teszünk a verseny helyszínére, ahol 10.00 órától kezdetét veszi az Országos Braille Olvasásverseny. Az ebédet követően, közös sétát teszünk a sóstói erdőben, ahol biológia tanár szakvezetésével együtt fedezzük fel a nyári erdő hangulatát és növényvilágát, majd vacsora.

Augusztus 30. vasárnap: A reggelit követően hazautazás.

Az Országos Braille olvasásversenyen történő részvétel minden versenyzőnek ingyenes! Egyéb esetben 6000 forint, azaz Hatezer forint per fő, mely tartalmazza a szállást két éjszakára, az idegenforgalmi adót két éjszakára, valamint az öt étkezést.

Kérjük, hogy a jelentkezéskor azt is jelezze, ha speciális étkezési igénye van, illetve, hogy mikor érkezik, mennyi időt kíván Nyíregyházán tölteni. A részvételi költséget, a megérkezés napján kell kifizetni.

A jelentkezéseket 2020. augusztus 24-ig fogadják munkatársaink, Balogh Viktória és Barkó-Szabó Judit, kizárólag telefonon, mert a szálláshoz szükséges adatokat rögzítik.

Telefon: +36 42 407 486

Mobil: +36 30 373 13 80

Az Országos Braille Olvasásverseny támogatói:

  • Alternatív Közösségek Egyesülete
  • Nyíregyháza Város Civil alap
  • Együtt Látók Alapítvány
  • Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Braille Bizottsága • Nyíregyháza Város Para Sport Kerete • MVGYOSZ • Alko-soft Nonprofit Bt.
  • Evelin Kuckója Divatüzlet
  • Magánadományozók és önkéntes segítők

Share This

Share this post with your friends!