Telefon: 22-318-700, 30-938-5665, e-mail: larke.info2003@gmail.com, ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00

Indul az audionarrált műsorok sora az RTL Klubon

2020.09.22., kedd. | Friss hírek

Kedves Barátaink!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy szeptember 19-től az RTL Klub csatornáján A mi kis falunk, szeptember 21-től pedig a Drága örökösök című sorozatok az AKKU audionarrációjával lesznek elérhetőek a képernyőkön! Sokat dolgoztunk azon, hogy végre a tévékészülékek előtt, otthon is élvezhesse bárki az akadálymentes és korlátlan kultúrát. A csatorna most kezdő lépéseit teszi, így egyelőre még csak kisebb számban lesznek műsorok narrálva. De mindent megteszünk azért, hogy az RTL is ráérezzen a kulturális akadálymentesítés ízére, és egyre több kedvenceteket érjétek el egyenlő esélyű hozzáféréssel!

Ehhez persze ti, nézők kelletek elsősorban! Kérjük, amennyiben időtök engedi, kövessétek szombaton este 8 órakor A mi kis falunk narrált premierjét és írjátok meg véleményeteket komment vagy email formájában a csatornának! És persze ne hagyjátok ki a hétfőtől startoló, minden hétköznap jelentkező Drága örökösök sorozatát se!

Mi már nagyon izgulunk, szívünk-lelkünk beletettük a munkába, reméljük, örömöt szerzünk vele minden látássérültnek és a téma iránt érdeklődőnek.

Jelenlegi stáblistánk:

Audionarráció – Pethes Ágnes

Narrátor – Lendvay Zsóka

Hangmérnök – Fábián Tibor

Hogyan érhető el a plusz hangsáv?

Sajnos egészen konkrét leírást nem kaptunk a csatornától az ügyben, de aki jártas az RTL és a set top box-ok világában, talán találkozott már a választható audió sávval, ahol kiválasztható, hogy a filmeket, sorozatokat szinkronnal vagy eredeti nyelven szeretnénk-e nézni. Eddig két hangsáv állt itt rendelkezésre, holnaptól pedig egy harmadik, audionarrációs hangsáv is elérhető lesz, ha minden igaz.

Amennyiben kérdés merül fel, kérjük, keressétek televíziós szolgáltatótokat, vagy magát a csatornát!

(Mindenkit biztatunk, hogy vegye igénybe a Távszem segítségét)

Egy kis bónusz, hogy ma délután 4 óra körül az nlc.hu címlapján cikk is megjelenik a témában, amelyben az RTL és az AKKU munkatársai mellett egy látássérült filmrajongó is megszólal! A cikket az AKKU Facebook oldalán is megosztjuk!

További szép napot, reméljük, velünk örültök a hírnek és az akadálymentes kultúra terjedésének!

Pethes Ágnes

AKKU Egyesület

Share This

Share this post with your friends!