Friss hírek

Koncert Látássérülteknek

Időpont: 2020. január 26. 17:00-18:00

Helyszín: Vakok Általános Iskolája Nádor terem (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.)

Program ismertetése:

Magda Dávid orgonaművész, zeneszerző számos koncertet adott már pályája alatt, melyek között mindig kiemelt figyelmet szentelt a fogyatékkal élő embereknek. Jótékonysági keretek között elhangzott koncertjei többek között a vakok és gyengénlátók egyesületeinek (ország szerte) szóltak. Szeretné most ezt a hagyományt folytatni egy olyan négy részből álló koncertsorozattal, melynek egyik állomása Eger lesz. A programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, így természetesen ingyenes lesz mindenki számára.

A műsorra tűzött darabokat a fellépők összekötőszövegekkel kiegészítve fogják előadni. A koncerten elhangzó dalok ismert népdalfeldolgozások, vers megzenésítések, valamint könnyedebb lélegzetű sanzonok lesznek. Ezek mellett Magda Dávid zongorán és orgonán is fog játszani szóló darabokat. A koncert érdekessége az lesz, hogy csak magyar szerzők darabjai fognak felcsendülni.

 

Rövid életrajzok:

Hegyesi-Hudik Margit 1964-ben született Debrecenben. Tanulmányait Debrecenben és Budapesten végezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen magánének és szolfézs-karvezetés szakon. 1991 óta tanít Egerben az Eszterházy Károly Egyetem (2016-tól) Ének –zene tanszékén hangképzést, kamaraéneket, szolfézst és operairodalmat, 2003-tól főiskolai docensként. Előtte a Debreceni Csokonai Színházban és a Debreceni Kodály Kórusban töltött 5 évet énekesként kb. a tanulmányaival egy időben.

Magda Dávid 1984-ben született Egerben, 2009-ben diplomázott orgonaművész,-tanár szakon a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. 2012 és 2015 között Svédországban tanult a göteborgi Zeneművészeti Egyetemen, ahol egyházzene (BA) és improvizáció, előadóművész szakokon (MA) végzett. 2016-ban zongora előadóművész diplomát (BA) szerzett a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. Jelenleg az egri Eszterházy Károly Egyetem óraadó tanára, ahol orgonát és improvizációt tanít, továbbá orgonát és zongorát tanít alapfokon Egerben a Farkas Ferenc Zeneiskolában. Számos versenyeredményt tudhat magának orgonából valamint zeneszerzésből.

 

Kodály Zoltán: Ifjúság, mint sólyommadár, A csitári hegyek alatt, Szőlőhegyen keresztül

Liszt Ferenc: Sanctus

Farkas Ferenc: A tündér

Kerekes János: Altató

Bartók Béla: Három csíkmegyei népdal

Magda Dávid: A régi panasz

Magda Dávid: A csillagok szerelme

Magda Dávid: Öt Prelűd – részlet

Solti Árpád: La Violetta belépője

Balogh Máté: Colombina belépője