LÁRKE adó 1% felhívás

"Csukd be a szemed. Látod?
Látod azt a világot?
Többen élünk ott, hova
Fáklya fényt sosem dobott."

Kedves Asszonyom / Uram!

14 éves tapasztalattal rendelkező non-profit szervezet vagyunk. Küldetésünk a rehabilitáció elősegítése, érdekképviselet, szolgáltatásfejlesztés, adományszervezés. Elsősorban a Közép-Dunántúli látássérült emberek és családjaik támogatása.

„Semmit rólunk nélkülünk!”

Kérjük, adója 1%-ával segítse Ön is a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületét!

Az 1 százalékot egy az 1996. évi CXXVI. törvényben meghatározottak szerint felajánlhatjuk egy szervezet javára. Erről írásos nyilatkozatban kell rendelkeznünk. Ennek a nyilatkozatnak tartalmaznia kell a szervezet adószámát és a szervezet nevét. Rendelkező nyilatkozat minta egyszazaleknyomtatvany.pdf néven innen tölthető le.

Adószámunk: 18494967-1-07
Bankszámlaszámunk: OTP 11736006-20361644

 
Köszönjük támogatását!

Tapintható múlt

Városi séta látássérülteknek és vakoknak az 1956-os események józsefvárosi helyszínein

Közlemény

Elhatárolódás

A „A fény túlsó oldalán…” Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete tájékoztatja tagságát, támogatóit, illetve a területén működő önkormányzatokat, vállalkozókat és gazdálkodó szervezeteket arról, hogy egy látássérült emberekkel foglalkozó Fejér megyei szervezet által terjesztett levél tartalma – „felszólítás megyei összefogásra” – megtévesztheti az olvasót, aki okkal gondolhat arra, hogy ez a kezdeményezés a mi Egyesületünktől származik.

Meghívó a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválra

Kedves LÁRKE Tagok!

Várunk titeket a negyedik alkalommal megrendezett Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválra!

Az MVGYOSZ Segédeszközboltjának újdonságai

- Már kapható a 32 GB-os micro sd kártya. Ára: 4445 Ft.

Miniszteri biztossal konzultált az MVGYOSZ elnöke

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségében járt 2017. január 4-én, a Braille-írás világnapján, melynek keretében egyeztetést folytatott dr. Nagy Sándorral, az MVGYOSZ elnökével.

Egyszeri juttatás Erzsébet-utalványban

A Magyar Közlöny 193. számában megjelent a nyugellátásokban és egyes más ellátásokban részesülő személyek egyszeri juttatásáról szóló 404/2016. (XII. 8.) Korm. rendelet.

MNB rendeletek a 2000 és 5000 forintos címletű bankjegyek kibocsátásáról és bevonásáról


A cikk az alábbi MNB rendeleteket tartalmazza: 42/2016. (XI. 14.) megújított 2000 forintos címletű bankjegy kibocsátásáról, 43/2016. (XI. 14.) megújított 5000 forintos címletű bankjegy kibocsátásáról, 44/2016. (XI. 14.) 2000 és 5000 forintos címletű bankjegyek bevonásáról

2017-es tagdíjbefizetések

Értesítjük a LÁRKE tagjai közé regisztrált sorstársainkat, hogy a 2017-es évre szóló, tagsági jogviszonyt igazoló érvényesítéseket (2000 Ft./év) az irodai munkatársak elkezdték.

Ismét asztali és Braille naptár

Idén is rendelhető a nagybetűs asztali naptár, melyet a Leporelló papírszaküzlet támogatásával ajánlunk.

Magyarul beszélő bankjegy felismerő, DAISY és MP3 lejátszó, E-könyv olvasó, diktafon, FM rádió, és mobiltelefon egyben, csak 39.900 Ft-ért az MVGYOSZ-tól


A segédeszköz boltunkban megvásárolható LG Winesmart mobiltelefon sok funkciója fizikai gombokkal teljes körűen vezérelhető.

Vakok írását tartalmazó küldemény

Kedves Tagjaink!

dr. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke tájékoztatása alapján felhívjuk figyelmeteket arra, hogy a postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvényt módosította a 2016. évi XXXV. törvény.

Tájékoztató pásztázó fehér botokról

Tájékoztatom Önöket, hogy az MVGYOSZ Segédeszközboltjában két fajta (merev vagy összecsukható) pásztázó fehérbotot lehet vásárolni, amelyek vényre felirathatóak!

Új szolgáltatást indít az MVGYOSZ - Okos Klub

Az MVGYOSZ ünnepélyes megnyitó keretében indítja el új, az okostelefonok látássérültként történő használatát segítő szolgáltatását.

Elemi rehabilitációs szolgáltatások

Felhívjuk a megyében élő sorstársaink figyelmét, hogy a Vakok Állami Intézete (VÁI) együttműködésével ingyenes, rehabilitációs szolgáltatások vehetők igénybe.

Beleszámít a nyugdíjba a rehabilitációs ellátás?

A nagymértékben megromlott egészségi állapot miatt huzamos ideig, akár évtizedekig is szükség lehet egészségromlás miatti pénzbeli ellátások igénybevételére.

Ingyenes telefonos lelkisegély szolgálat és jogi tanácsadás

Az emberek nehezen élik meg az évek múlását, a magányt, a feleslegesség érzését.

Magyarországon elsőként mobilapp a vakok és gyengénlátók színházi élményének fokozására


A Pesti Magyar Színház és a Sennheiser Audio Partner Kft. stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek keretében a színház Magyarországon elsőként vezet be olyan technikai rendszert, melynek segítségével vakok és gyengénlátók egészséges honfitársainkkal együtt élvezhetik a színházi előadásokat.

Láthatóvá tett lehetőségek 2. rész

Az MVGYOSZ az elszámoltatási törvényben foglaltak végrehajtásáról a Magyar Nemzeti Bank tájékoztató anyagai alapján hírlevelében rendszeres tájékoztatást nyújt a látássérülteknek.

Láthatóvá tett lehetőségek 1. rész

Az MVGYOSZ az elszámoltatási törvényben foglaltak végrehajtásáról a Magyar Nemzeti Bank tájékoztatóanyagai alapján hírlevelében rendszeres tájékoztatást nyújt a látássérülteknek.

Új szolgáltatás indult az MVGYOSZ-nél

Mostantól bankhitel és értékpapírhoz kapcsolódó ügyekben is kérhet segítséget bármely látássérült a Szövetségtől.

Az otthonsegítő szolgálat a Fehérvár Travel alapítvány új szolgáltatása

Célja, hogy az otthonukban élő - kizárólag Székesfehérváron lakó - fogyatékos személyek háztartásában, háztartási eszközeiben bekövetkezett kisebb hibákat a helyszínen megjavítsuk.

Külföldön is hódít a magyar RoboBraille

A vakok és gyengénlátók mellett a diszlexiások esélyein is javít a RoboBraille.