Friss hírek

Lecsófőző vigasság

2019. szeptember 21. szombat

Székesfehérvár, Belváros - Zichy liget - Móri út

Ha nyárutó, akkor lecsó! Ha pedig lecsó, akkor Székesfehérvár! Nincs két egyforma étel, nincs két egyforma recept, nehéz a zsűri dolga, aki minden évben kiválasztja a Lecsókirályt a közel 600 főzőcsapat közül.

A főzőversenyt színpadi programok és vásári hangulat egészíti ki.

 Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválon idén is közel hatszáz bogrács alá gyújtanak tüzet a résztvevők. A közös főzés igazi közösségi élmény, piknik hangulattal, a végén pedig koronázással, hiszen idén is megkoronázzák a Lecsókirályt vagy Lecsókirálynőt, új gazdára talál a Sipi Emlékkupa, és díjazzák a legszebb főzőhelyet.

Hagyományos, gombás, babos, francia, tarhonyás, tojásos, barackos, netán paleo? A lecsófőző hétvégén több száz bográcsban, megszámlálhatatlan variációban rotyog a híres magyar ételklasszikus. A régi receptek azonban nem csak a konyhában újulhatnak meg. A Fehérvári Lecsófőző Vigasság ínycsiklandó illatokat árasztó utcáin évről évre több száz csapat verseng a Lecsókirály címért annak reményében, hogy eltalálja, melyik ízkombináció lesz a közönség és a város szakácsaiból álló zsűri kedvence.

 Az idén a LÁRKE irodai operatív stábja csapatépítő főzéssel vesz részt a lecsófőző vigasságon. A jövőben olvashatsz a megvalósult programról és az eredményeinkről honlapunkon.

 

Bővebben: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-szekesfehervari-lecsofesztival.html

 

Forrás: www.programturizmus.hu