Friss hírek

Mozgó film, mozgó klub havi szakkör felhívás

Az NMI Művelődési Intézet Fejér Megyei Irodája mozgó film-klub szakkört indít. A 12 részből álló foglalkozássorozat havi egy alkalommal, 2 órában, illetve esetenként tömbösítve 4 órában zajlik 2019 márciusa és decembere között.

A foglalkozások célja, hogy a mindennapokban is használható ismeretanyagot adjon át a megyében fogyatékkal élő fiatal felnőttek, felnőttek illetve nyugdíjasok számára, akik érdeklődnek a filmezés, filmkészítés iránt. A projekt során filmes szakemberek elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtanak a képalkotástól a kamera kezelésen át a vágási technikákig. A résztvevők a filmes szakmai vezetők segítségével képessé válnak  és lehetőséget kapnak egy kisfilm elkészítésére is.

Célunk olyan ismeretek átadása, amelyek segítségével a tagok képesek lesznek a mai elvárásoknak megfelelő mozgóképtartalmak létrehozására akár a magánszférájukban, akár civil szervezetük, közösségük bemutatása érdekében, valamint hogy az alkalmak során a tagokból azonos érdeklődési körük okán közösség alakuljon ki.

A foglalkozások segítik többek közt:
• a tagok önkifejezési lehetőségét a film segítségével;
• minőségi videók készítését, akár videoblog indítását;
• a közös cél megvalósítása, közös alkotás öröme fejleszti a tagok együttműködési készségét.

A foglalkozásokat a filmezés különféle területein jártas filmes szakemberek vezetik.

A szakkör első alkalmára várhatóan március 4-8-a között kerül sor Székesfehérváron, akadálymentesített épületben.

A képzés 2019 december végéig tart. Márciusban 2 alkalommal, egy rövidebb 1,5-2 órás és egy tömbösített, majd ezt követően várhatóan többségében tömbösítve 2-2 alkalmat összevonva 3-4 órás időtartamokban valósul meg. A tömbösítést indokolja, hogy 3-4 órás időtartamra szükség van egy-egy téma megismeréséhez, a témában való elmélyüléshez, az elméleti és gyakorlati ismeretek egységének megvalósításához.

A vidéki résztvevőknek korlátozott számban útiköltség-térítés lehetséges, utalás formájában.

Jelentkezési határidő: 2019. február 25.

A mellékelt jelentkezési lapot és a GDPR nyilatkozatot aláírva, szkennelve az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell visszaküldeni, illetve postai úton az NMI Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatósága 8000 Székesfehérvár, Budai út 9-11. címre.

Bővebb információ a program koordinátorától kérhető:
Ambrus Lívia
tel.: 20/280-95-09,
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.