Friss hírek

LÁRKE körzeti csoportvezetői pályázati felhívás

Kedves Pályázó!

A LÁRKE pályázatot ír ki, területi csoportok működtetésére: Székesfehérvár, Sárbogárd, Dunaújváros, Mór, Bicske, Enying körzetekben, valamint egy Fejér megyén kívüli, ún. megyén kívüli csoport területekre tagjainak összefogását biztosító vezetőknek.

A LÁRKE , a látássérült emberek társadalmi befogadásáért, egyenlő esélyeinek megteremtéséért, érdekvédelmi, közösségfejlesztő, szemléletformáló munkát végez, egymást kölcsönösen segítő, aktív csoportok együttműködésével.

Fő cél, a fogyatékossággal élő, elsődlegesen a látássérült emberek, esélyteremtésének elősegítése az élet minden területén.

A célok elérését, a LÁRKE szakmai háttér biztosításával, a helyi csoportokkal történő szorosabb együttműködéssel szeretné folytatni, megerősíteni. Az Egyesület törekszik arra, hogy megteremtse működési területén a teljes lefedettséget.

Az alábbi/mellékelt pályázati adatlap tartalmazza a főbb feladatokat, melyek elvégzése szükséges a hatékony együttműködéshez.

A csoportok működésének elősegítését, az információ közvetítést, a LÁRKE koordinátora végzi, a csoportvezetők vele állnak szoros kapcsolatban. Cél továbbá, szakmai programok biztosítása annak érdekében, hogy a helyi csoport fejlődése folyamatosan biztosított legyen. A LÁRKE törekszik további források bevonására, mely hozzájárulhat a jövőben a csoportok működtetéséhez, de elengedhetetlen a helyi források bevonása, az aktív önkéntes alapon nyugvó közösségi élet megteremtése. A célok elérése érdekében pályázatot írunk ki a helyi csoportok működtetésére, 7 fő önkéntes területi vezető megbízásával. Hosszú távú cél, hogy önkénteseink a későbbiekben az Egyesület munkatársai lehessenek.

Önkénteseink foglalkoztatása önkéntes szerződés keretében történik. Az önkéntesek eredményes munkavégzésükhöz a kapcsolattartást, a nyilvántartást elősegítő eszközöket igényelhetnek az egyesülettől (Pl.: asztali PC, laptop, mobil telefon stb.) Továbbá korlátozott mennyiségben tudunk irodai berendezéseket biztosítani.

Az önkéntes kollégák esetenként ún. "önkéntes juttatásokban" is részesülhetnek!
 
A feladat ellátását, mint lehetőséget kínáljuk, olyan személyeknek, akik szeretik a kihívásokat, kreatívak, pozitív hatással vannak környezetükre, képesek építő kritikák, vélemények felvállalására. Azok jelentkezését is várjuk, akik még kevesebbet tudnak a látássérült célcsoportról (megváltozott munkaképességűek, esetleg egészségesek), de szeretnék ismereteiket bővíteni vagy meglévő tudásukat nálunk is használni.

A pályázat beérkezésének határideje: 2019. március 01. (Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levelezési cím:8000 Székesfehérvár, Jancsár utca 11.)

Értékelés: 2019. április 01.

Az értékelést a LÁRKE szakértői csoportja, függetlenek bevonásával végzi, formai, tartalmi és képességek megfelelőségei szerint.

 

 

A word formátumú pályázati felhívás innen és a szintén word formátumú pályázati adatlap pedig innen tölthető le.