Friss hírek

A MOL Új Európa Alapítvány 2017. évi pályázati felhívása

A felhívás célja:
tehetséges 10-18 éves általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok eszközvásárlásának és utazásának támogatása, fiatal művészek, tehetséges zenészek és ifjú kutatók fejlődésének segítése.

A pályázók köre
10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok, amelyek országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség.

Egyéni (vagy páros) pályázatot nyújthatnak be, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal, állandó magyarországi lakhellyel és magyarországi közoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat, 10. életévüket legalább ebben az évben betöltik vagy 18. életévüket legfeljebb 2017-ben töltik be, ill. 18. életévüket már betöltötték, de még középiskolás tanulók lesznek a 2017-2018-as tanévben és még nem tettek érettségit.

Csoportos pályázatot nyújthatnak be iskolai csapatok, csoportok (pl. színjátszó-kör, kórus, tudományos vetélkedősorozaton induló csapat, állandó szakköri csoport stb.).


A pályázat részletei

A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg: 18.000.000 forint.

Egy pályázó csak egy kategóriában (A vagy B) nyújthat be pályázatot!

Önerő megléte nem feltétele a pályázat benyújtásának, de további előnyt jelent az értékelésnél.

Pályázni az alábbi célokra lehet:

A. Eszközvásárlásra, amely az országos és nemzetközi versenyekre való felkészülést, a szakmai fejlődést segíti (művészeti eszközök, kellékek, tudományos eszközök stb.)

B. Útiköltség-térítéshez, amely segíti a pályázók eljutását a hazai és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, valamint az azokra felkészítő szakkörökre, táborokra (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj, részvételi díj stb.)

A pályázati támogatásokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg legkésőbb 2017. november végéig. Az eredményről minden pályázót írásban értesítünk. A pályázat elbírálásánál az eddig elért eredményeket vesszük figyelembe, illetve előnyös elbírálásban részesül az a pályázó, akinek anyagi és családi körülményei ezt indokolják.

A kuratórium a pályázatokat két korosztályi kategóriában bírálja el: 10-14 éves korosztály (kicsik) és 15-18 éves korosztály (nagyok).

A pályázat elbírálásánál az eddig elért eredményeket vesszük figyelembe, illetve előnyös elbírálásban részesül az a pályázó, akinek anyagi és családi körülményei ezt indokolják.

A támogatást az alábbi időszakban lehet felhasználni: 2017. szeptember 1 - 2018. augusztus 31.

A pályázatot az űrlappal ÉS összes kitöltött mellékletével együtt egy példányban kell postára adni az alábbi címre: Új Európa Alapítvány, 1431 Budapest, Pf. 180.

Kérjük, a borítékra írják rá: MOL Tehetségtámogató Program 2017 Művészet-tudomány.

Határidő: 2017. szeptember 30.


További információ kérhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Infovonal: (0640) 180 280 (munkaidőben)


dr. Nagy Anikó
ifjúsági referens