Friss hírek

Vaktúra, no. 4.

Folytatódnak az eddigi nagy sikerű Vaktúrák. A cél ezúttal Horvátország egyik vadregényes része, ahol az önfeledt fürdőzés, kultúra és a gasztronómiai élvezetek ötvözik egymást.
 

Helyszín: Horvátország, Peljesac-félsziget, Drace falucska
 Időpont: 2017. augusztus 20-27. (vasárnaptól vasárnapig)
 
Utazás: légkondicionált, kényelmes minibusszal és/vagy autóval
 
Indulás: augusztus 19-én este 8 órakor Budapestről. Éjszaka utazunk, ezért érkezés augusztus 20-án a délelőtti órákban.

Hazautazás: augusztus 27-én, korán reggel. Érkezés Budapestre a koraesti órákban.
 
Szállás: Apartman DEAK (apartman ház, saját tengerparti szakasszal, konyhával, hűtővel felszerelve)
 
Az épület közvetlenül a parton van, a víztől mindössze egy autóút választja el. A parton végig kiépített járda fut végig a kb. 700 méterre lévő faluig.
 
Ellátás: félpanziós (reggeli és vacsora)
 
A szigetről:
 Peljesac Isztria után Horvátország második legnagyobb félszigete. A szárazfölddel csak egy-egy kilométer hosszú földsáv köti össze, ezért inkább szigetnek tűnik. A félsziget izgalmas táját a magas, macchiával teletűzdelt hegyek és a rendkívül termékeny völgyek uralják. A helybéliek leginkább szőlőtermesztéssel foglalkoznak, amely a halászat és a kagylótenyésztés mellett a körülbelül 8000 lakos fő bevételi forrása. Peljesac jelentősebb települése a sziget fővárosa, Orebic mellett a szárazföld és a félsziget találkozásánál lévő, de az előbbihez tartozó Ston városa. Orebicből sokan látogatnak el Korculába, amely az azonos nevű szigeten fekszik.
 
Tervezett programok:
 - tengeri fürdőzés
- séta
- közös grillezések a kertben
- kirándulás Korcula-szigetre
- kirándulás Dubrovnikba
- borkóstoló helyi pincészetben
 
Az utazás során két tapasztalt segítő/kísérő áll az utazók rendelkezésére, ezért a látó kísérő nélkül, vagy egyedül utazók is bátran jelentkezhetnek! Ha valaki egy látássérült látó kísérőjeként jelentkezik, akkor elképzelhető, hogy egyes helyzetekben segítséget kell nyújtania a csoportban lévő másik látássérültnek is.
 
Részvételi díj: 100.000.-Ft/fő, amely magába foglalja az oda-vissza utazást, a szállást félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), a kirándulást komppal Korcula-szigetre, az autós kirándulást Dubrovnikba, a szállás közelében lévő hajókázást és a közös grillezést.
 
A részvételi díj nem tartalmazza az ebédeket, és az esetleges belépőket, borkóstolás költségét.
 
Jelentkezési határidő: 2017. május 31. (illetve minél előbb)
 
Minimális létszám: 10 fő, maximális létszám: 14 fő.
 
További információkat  a szokásos elérhetőségeken kaphatnak, illetve kérdésekkel, kérésekkel forduljanak bizalommal hozzánk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címeken, illetve a 06 20 958 8688-as telefonszámon.

Várjuk jelentkezésüket, üdvözlettel:

 
90decibel Project csapata